Wähle dein Land
und deine Sprache

ÁSZFÁltalános Szerződési Feltételek

(Verzió: 2018.07.26)1. Alkalmazási kör


Az ÁSZF az online webáruházunkon keresztül elküldött minden megrendelésre vonatkozik.2. Szerződéses partner, szerződéskötés


Az adásvételi szerződés az MSG Online GmbH (Wirtschaftspark 9, 8530 Deutschlandsberg, Ausztria) vállalattal jön létre.


Az online webáruházban megjelenített termékek nem tekinthetők jogilag kötelező érvényű ajánlatnak, azok egy nem kötelező érvényű online katalógus részei. Termékeinket Ön vásárlási kötelezettség nélkül beteheti a kosarába, és a kötelező erejű megrendelés előtt annak minden részletét helyesbítheti a megrendelési folyamatban rendelkezésére bocsátott és ismertetett korrekciós segédeszközökkel. A Megrendelés gombra kattintva kötelező érvényű megrendelést küld a kosárban található árukra, és elfogadja az általános szerződési feltételeket. A rendelésre válaszul küldött automatikus megrendelés-visszaigazolások igazolják a rendelés kézbesítését, de még nem jelentik az Ön ajánlatának elfogadását. A szerződés csak a kifejezett elfogadó nyilatkozatunkkal jön létre.Ön köteles a megrendelőlapon megadott mezőket (illetve a kért adatokat) hiánytalanul és a valóságnak megfelelően kitölteni.

A „Fizetési kötelezettséggel járó megrendelés” gombra kattintva a megrendelés megtörténik, és ezután már nem módosítható. Ön azonban élhet az elállás jogával (lásd a 4. pontot).


A „Fizetési kötelezettséggel járó megrendelés” gombra kattintva a megrendelés megtörténik, és ezután már nem módosítható.


A szerződő felek megállapodnak az osztrák
jog alkalmazásáról. Ha a vevő lakhelye, szokásos
tartózkodási helye vagy munkavégzésének helye belföldön van,
a vevővel szemben indított peres eljárás esetén csak a lakhely,
a szokásos tartózkodási hely vagy a munkavégzés helye körzetében
található bíróság joghatósága alkalmazható;
ez nem vonatkozik a már folyamatban lévő jogi vitákra.3. A teljesítés helye


A teljesítés helye az MSG Online GmbH székhelye: Wirtschaftspark 9, 8530 Deutschlandsberg, Ausztria.

4. Elállási jogÖn jogosult indoklás nélkül elállni a szerződéstől 14 napon belül. Az elállás határidejét jelentő tizennégy nap attól a naptól számítandó, amelyen Ön vagy egy Ön által megnevezett, és a szállítóval nem megegyező harmadik fél az árut birtokba vette.


Az elállási joga gyakorlásához az árut annak kézhezvételétől számított 14 napon belül, megfelelő postai bérmentesítéssel vissza kell juttatnia nekünk (MSG Online GmbH, Wirtschaftpark 9, 8530 Deutschlandsberg, Ausztria). Ehhez használhatja a letölthető Elállási nyilatkozat mintaűrlapot, de ez nem kötelező.

Az elállási jog érvényesítéséhez elegendő, ha Ön az elállási jog gyakorlásáról szóló nyilatkozatot az elállási időszak lejártáig elküldi a következő címre:


MSG Online GmbH

Wirtschaftspark 9

A-8530 Deutschlandsberg

Ausztria


E-Mail: ruecktritt@der-schweighofer.at


Az elállás következményei


 1. Ha eláll ettől a szerződéstől, az Ön által kifizetett teljes összeget, beleértve a szállítási költségeket (azon többletköltségek kivételével, amelyek az általunk kínált legkedvezőbb díjazású normál szállítási módtól eltérő, más szállítási mód választásából fakadnak) haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat kézhezvételének napjától számított tizennégy napon belül visszafizetjük. Ehhez a visszafizetéshez ugyanazt a fizetési módot használjuk, amelyet Ön az eredeti tranzakcióban használt, kivéve, ha kifejezetten másként állapodtunk meg Önnel. A visszafizetést semmilyen esetben sem terheli külön díj.


 2. Ha egy adásvételi szerződésnél kifejezetten nem ajánlottuk fel, hogy elállás esetén az áru visszaküldéséről mi gondoskodunk, a visszaküldött áru kézhezvételéig vagy amíg az áru visszaküldését Ön hitelt érdemlően nem bizonyítja, visszautasíthatjuk a vételár visszafizetését. 3. A visszaküldés közvetlen költségeit Önnek kell viselnie.

 4. Az áru esetleges értékvesztéséért Önt csak abban az esetben terheli kártérítési felelősség, ha az értékvesztésért a termék jellegének, jellemzőinek és működésének ellenőrzését nem igénylő módon Ön tehető felelőssé.
A felek eltérő megállapodásáig az elállási jog nem vonatkozik a következő szerződésekre:
 1. Olyan áruk szállítására vonatkozó szerződések, ahol az áru nincs előre legyártva, és amelynek előállításához a vevő egyéni választása vagy rendelkezése döntő jelentőségű volt, vagy ahol az áru a vevő személyes igényeinek megfelelően készült.
 2. Olyan lezárt áruk szállítására vonatkozó szerződések, ahol az áruk felnyitás után egészségvédelmi vagy higiéniai okokból már nem alkalmasak visszaküldésre.

 3. Olyan áruk szállítására vonatkozó szerződések, ahol jellegük miatt az áruk
  szállítást követően elválaszthatatlanul keveredtek
  más árukkal.


 4. Lezárt csomagolásban értékesített hang- vagy videofelvételek, illetve számítógépes szoftverek szállítására vonatkozó szerződések, ha a lezárt csomagolást a szállítást követően felnyitották.

 5. Újságok, folyóiratok vagy folyóiratok szállítására vonatkozó szerződések az előfizetési szerződések kivételével.Ellálási jog szolgáltatások esetén (Biztosítások)

Ön jogosult indoklás nélkül elállni a szerződéstől 14 napon belül. Az ellálási jog a szerződés megkötésétől számított tizennégy napig gyakorolható. Az elállási jog gyakorlásához Önnek egy egyértelmű nyilatkozatot kell küldenie nekünk (pl. levélben, faxon vagy e-mailben) (MSG Online GmbH, Wirtschaftpark 9, 8530 Deutschlandsberg, Ausztria, ruecktret@der-schweighofer.at ) arról, hogy eláll ettől a szerződéstől.

Ehhez használhatja a letölthető Elállási nyilatkozat mintaűrlapot, de ez nem kötelező. Az elállási jog érvényesítéséhez elegendő, ha Ön az elállási jog gyakorlásáról szóló nyilatkozatot az elállási időszak lejártáig elküldi.

Az elállás következményei 1. Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, az Öntől kapott összes befizetést, beleértve a szállítási költségeket (azon többletköltségek kivételével, amelyek az általunk kínált legkedvezőbb díjazású normál szállítási módtól eltérő másik szállítási mód választásából fakadnak) haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat kézhezvételének napjától számított tizennégy napon belül visszafizetjük. Ehhez a visszafizetéshez ugyanazt a fizetési módot használjuk, amelyet Ön az eredeti tranzakcióban használt, kivéve, ha kifejezetten másként állapodtunk meg Önnel. A visszafizetést semmilyen esetben sem terheli külön díj.

 2. Ha kérésének megfelelően a szolgáltatásnyújtás már az elállási időszak alatt elkezdődött, akkor meg kell fizetnie nekünk a szolgáltatásnyújtás megkezdésének napjától az elállási jog gyakorlásának bejelentése napjáig tartó időtartamban nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó időarányos szolgáltatási díjat.5. A szerződés nyelve, a szerződés szövegének tárolásaA szerződés megkötésének nyelve német.


A szerződés szövegét elmentjük, és e-mailben elküldjük Önnek a rendelése adatait. Az ÁSZF-et bármikor elolvashatja és letöltheti ezen az oldalon. Korábbi rendeléseit az ügyfélfiókjában, bejelentkezés után megtekintheti.


6. Szállítás


A feltüntetett termékárakon kívül szállítási költségeket is felszámítunk. A szállítási költségek összegéről további tájékoztatást talál a Szállítási költségek oldalon, illetve a rendelési folyamatban. Ha szállítási módként az Ön által megadott egyik címre történő szállítást választja, akkor Önnek kell viselnie a webáruházban az árunál, illetve a fizetésnél feltüntetett szállítási költségeket.


Önnek lehetősége van az árut személyesen is átvenni a Modellsport Schweighofer GbmH, Wirtschaftspark 9, 8530 Deutschlandsberg, Ausztria címen a következő nyitvatartási időben: hétfőn 10 és 18 óra között, szerdától péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 9:00 és 12:00 óra között, vagy az MSG Online GmbH, Laxenburgerstraße 88, 1100 Bécs címen munkaidőben: hétfőtől péntekig: 10:00 és 18:30 óra között, illetve szombaton: 09:00 és 12:30 óra között.


Veszélyes árut korlátozott mennyiségben a szerződéses partnereink által engedélyezett országokba szállítunk. Ha bizonyos áruk szállítása a szerződéses partner országába nem megengedett, a Modellsport Schweighofer fenntartja a jogot, hogy adott esetben elálljon a szerződéstől. Veszélyes áruk (pl. a 100 Wh fölötti lítium-ion akkumulátorok) szállítását jelenleg csak Ausztriában és Németországban, a GLS futárszolgálaton keresztül vállaljuk. A veszélyes áruk visszaküldése nem lehetséges.


A szállításnál az áru elvesztéséből vagy megrongálódásából fakadó kockázatot a vevő viseli, mihelyt az árut hozzá vagy az általa meghatározott és a szállítóval nem megegyező harmadik félhez kiszállítják. Ha azonban a vevő az általunk javasolt szállítási lehetőségeket nem vette igénybe és saját maga adott szállítási megbízást, akkor a kockázatviselés az áru általunk történő átadásától kezdve a szállítmányozót terheli.


AZ „INGYENES SZÁLLÍTÁS” KÜSZÖB ÁTLÉPÉSE

Visszaküldéseknél fenntartjuk a jogot a vonatkozó szállítási költségek ismételt kiszámítására, ha a rendelés visszatérítéssel csökkentett értéke nem éri el az ingyenes szállításnál meghatározott értéket.


Hiányzó vagy sérült csomagok esetén, kérjük, azonnal emeljen kifogást az illetékes postahivatalnál vagy szállítónál, máskülönben kártérítési igény nem érvényesíthető.


Felhívjuk figyelmét, hogy az áru átvételének megtagadása vagy elmulasztása esetén az emiatt felmerülő költségeket Önnek kell viselnie.


Az EU területén kívülre irányuló szállításoknál a vámhivatalnál érdeklődhet az esetleges vámköltségekről.


Webáruházunk nem szállít csomagpontokra.


7. Fizetés


A weboldalon minden ár euróban van megadva. Az esetlegesen felmerülő csomagolási és szállítási költségeket külön számítjuk ki és számoljuk fel.Az áru ellenértékének kifizetéséhez a rendelési folyamat végén feltüntetett fizetési módok állnak rendelkezésre, például hitelkártyás fizetés, PayPal, Sofortüberweisung vagy előre fizetés. Egyes esetekben fenntartjuk a jogot a fizetési módok megválasztásának korlátozására.

A megadott adatokat nem mi tároljuk, hanem adott esetben a vonatkozó pénzforgalmi szolgáltatók.

A Schweighofer-utalványok és más fizetési módok (PayPal, Sofortüberweisung, hitelkártyák) kombinációja, valamint a több utalvánnyal történő fizetés lehetséges.Késedelmes fizetés esetén jogunkban áll 12% mértékű éves kamatot felszámítani, feltéve, hogy a késedelem által (kifejezetten bebizonyítandó) nagyobb kár keletkezett. Továbbá a vevő köteles megtéríteni harmadik felek (különösen ügyvédek) felszólítás, behajtás és felkutatás miatt felmerülő költségeit, amennyiben ezek a rendeltetésszerű joggyakorlás vagy jogvédelem érdekében szükségesek voltak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ügyvédi beavatkozás esetén felmerülő költségek magukban foglalják az ügyvédi díjakról szóló törvényben (Rechtsanwaltstarifgesetz, a továbbiakban: RATG) meghatározott díjat, az előírt forgalmi adót, valamint a Bundesministerium für Wirtschaft (Gazdasági Minisztérium) által az adósságbehajtó ügynökségre vonatkozó rendeletben meghatározott díjakat.Az Ön által teljesített kifizetéseket a megrendelésnél használt fizetőeszközben térítjük vissza.


Webáruházunkban alapvetően a következő fizetési módok állnak rendelkezésére:


Előre fizetés
Ha az előre fizetést választja, akkor külön e-mailben elküldjük Önnek a banki adatainkat, és a fizetés beérkezése után szállítjuk ki az árut.


Hitelkártya

A megrendeléssel egy időben Ön a hitelkártyája adatait is elküldi nekünk.

Jogos kártyatulajdonosként a megrendelés elküldését követően azonnal engedélyezi számunkra, hogy a kártyakibocsátónál kezdeményezzük a fizetési tranzakciót. A fizetési tranzakciót a kártyakibocsátó automatikusan végrehajtja, és megterheli az Ön hitelkártyáját.

PayPal

A rendelési folyamat során átirányítjuk Önt a PayPal weboldalára. Ahhoz, hogy a számla összegét a PayPalon keresztül kifizesse, a szolgáltatónál ügyfélfiókkal kell rendelkeznie, illetve ott először regisztrálnia kell, a hozzáférési adataival be kell lépnie, majd meg kell erősítenie a nekünk szóló fizetési megbízást. A webáruházban történő megrendelését követően kezdeményezzük a PayPalnál a fizetési tranzakciót. További információkat a rendelési folyamatban kap.

A fizetési tranzakciót ezután a PayPal automatikusan és azonnal végrehajtja.

SOFORT-átutalás (Sofortüberweisung)

A megrendelés elküldését követően Önt átirányítjuk a Sofortüberweisung szolgáltató weboldalára. A számlaösszeg SOFORT-átutalással történő kiegyenlítéséhez Önnek rendelkeznie kell egy, a SOFORT átutalást engedélyező és PIN/TAN hitelesítést biztosító online bankszámlával, a fizetéshez megfelelően azonosítania kell magát, majd a SOFORT átutalással történtő fizetést meg kell erősítenie. További információkat a rendelési folyamatban kap. A fizetési tranzakciót a SOFORT közvetlenül ezután végrehajtja és az Ön bankszámláját megterheli.Amazon Pay

Ha rendelését az „Amazon Pay” fizetési móddal kívánja kifizetni, rendelkeznie kell egy Amazon ügyfélfiókkal és egy ott regisztrált fizetési móddal (például hitelkártya, beszedési megbízás), vagy a folyamat során regisztrálnia kell egy ilyen fiókot. A webáruházban történő megrendelését követően kezdeményezzük az Amazonnál a fizetési tranzakciót. Ennek feldolgozása 1-2 munkanapot is igénybe vehet. További információkat a rendelési folyamatban kap. A fizetési tranzakciót ezután a PayPal automatikusan és azonnal végrehajtja.Részletfizetés

A Santander Consumer Bank online szolgáltatóval együttműködve részletfizetési lehetőséget is kínálunk Önnek. Ez a fizetési mód csak kérésre lehetséges. Előfeltétele a sikeres lakcímellenőrzés és hitelképesség-vizsgálat. A fizetés lebonyolítására – a saját ÁSZF-ünk mellett – a Santander Consumer Bank Általános Szerződési Feltételei és Adatvédelmi nyilatkozata is vonatkozik. További információk és a Santander Consumer Bank részletfizetésre vonatkozó Általános Szerződési Feltételei itt találhatók: https://www.santanderconsumer.at/ueber-uns/agb


Egyéb fizetési módok:


Ha a fent felsorolt fizetési módok egyike sem felel meg Önnek, és alternatív fizetési móddal szeretne fizetni, kérjük, írjon e-mailt a buchhaltung@der-schweighofer.at e-mail-címre.


8. Tulajdonjog fenntartása

A vételár hiánytalan megfizetéséig fenntartjuk az áruk tulajdonjogát.


9. Jótállás és garancia


Jótállási igénye érvényesítéséhez, az érintett árut megfelelő postai bérmentesítéssel elküldheti a következő címre:


MSG Online GmbH

Wirtschaftspark 9

A-8530 Deutschlandsberg

Ausztria


E-Mail: info@der-schweighofer.at


(2) Felhívjuk figyelmét, hogy az elküldött áru részünkről történő átvétele nem jelenti a jótállási igények elfogadását, ahhoz külön vizsgálatra van szükség. Ennek eredményéről észszerű időn belül értesítést kap az illetékes szerviztől.
Ha az alábbiakban kifejezetten másként nem rendelkezünk, a vonatkozó jogszabályban előírt jótállásvállalás az irányadó.
Használt áru esetén a jótállási igény elévülési ideje az áru kézbesítésétől számított egy év.
A fenti korlátozások és határidő-rövidítések nem vonatkoznak az általunk, törvényes képviselőink vagy alvállalkozóink által okozott károkból fakadó követelésekre 1. halál, fizikai sérülés vagy egészségkárosodás esetén,

 2. szándékos vagy súlyos gondatlanságból vagy rosszhiszeműségből bekövetkezett kötelességszegés esetén,

 3. alapvető szerződéses kötelezettség megsértése esetén, melyek betartása elsősorban a szerződés megfelelő teljesítését teszi lehetővé, és amelyek betartásában a szerződéses partner rendszeresen megbízhat (sarkalatos kötelezettségek)

 4. a garanciavállalási ígéret részeként, amennyiben erről megállapodás történt, vagy

 5. amennyiben a termékfelelősségről szóló törvény (Produkthaftungsgesetz) hatálya alkalmazható.


A jótállás a jogszabályi rendelkezéseknek felel meg (az áru átvételétől számított 24 hónap). Ha nem kerülhet sor cserére vagy javításra (mert nem lehetséges, túlzott ráfordítást igényel, észszerűtlen, határidő-mulasztás), a vevő árengedményre, ill., ha a hiányosság nem kismértékű, a szerződéstől való elállásra jogosult (Módosítás). A (hiányosságból bekövetkezett) következményes károk, valamint egyéb dologi, vagyoni és harmadik személyek felé érvényesítendő károk megtérítése a vevővel szemben, amennyiben nem fogyasztói tranzakcióról van szó, kizárt.


Az esetlegesen érvényes további garanciákra és azok pontos feltételeire vonatkozó információkat az adott terméknél és a webáruház erre szolgáló tájékozató oldalain talál.


A szervizrészleg méltányossági alapon cserét biztosíthat, vagy csereajánlatot tehet az Ön számára. Ez az ajánlat csak 14 napig érvényes, és ezen határidőn belül írásban meg kell erősíteni.


Méltányossági ajánlat esetén válaszát 14 napon belül várjuk, máskülönben kénytelenek vagyunk tárolási díjat felszámítani. Ennek összege 10 euró naponta.


Ügyfélszolgálat: ügyfélszolgálatunkat kérdéseivel, panaszaival és kifogásaival hétköznap 9:00 és 18:00 óra között érheti el e-mailben az info@der-schweighofer.at e-mail-címen.


10. Felelősség


Az általunk, valamint jogi képviselőink és alvállalkozóink által okozott károkért mindig korlátlan felelősséggel tartozunk 1. halál, fizikai sérülés vagy egészségkárosodás esetén,

 2. szándékos vagy súlyos gondatlanságból bekövetkezett kötelességszegés esetén,

 3. garanciakötelezettség esetén, amennyiben erről megállapodás történt, vagy

 4. amennyiben a termékfelelősségről szóló törvény (Produkthaftungsgesetz) hatálya alkalmazható.


A saját, ill. jogi képviselőink és alvállalkozóink enyhe gondatlansága miatt bekövetkező alapvető szerződéses kötelezettségek megsértése esetén, amelyek betartása elsősorban a szerződés megfelelő teljesítését teszi lehetővé, és amelyek betartásában a szerződéses partner rendszeresen megbízhat (sarkalatos kötelezettségek), a felelősség mértéke a szerződés megkötésének időpontjában előrelátható azon kárra korlátozódik, amelynek keletkezésére általában számítani lehet. Egyébiránt a kártérítési igényeket kizárjuk.


11. Magatartási kódex


Az alábbi magatartási kódexet tekintjük magunkra nézve irányadónak:
A Trusted Shops minőségi kritériumai.


12. Vitarendezés

Vita esetén az Internet Ombudsman vitarendezési eljárásai mellett kötelezzük el magunkat:


www.ombudsmann.atAz eljárások típusairól további információkat talál a www.ombudsmann.at weboldalon.

A társaságunkkal fennálló viták rendezésére az online vitarendezési platformot is használhatjuk https://ec.europa.eu/consumers/odr


E-mail-címünk: info@der-schweighofer.at

Szolgáltatásaink
Ingyenes szállítás
*Ingyenes szállítás Ausztriába
Kiszállítás világszerte
Kiszállítás világszerte
Minőségi szolgáltatás
Minőségi szolgáltatás
Üzletek Deutschlandsbergben és Bécsben
Üzletek Deutschlandsbergben és Bécsben
Többt mint 100.000 termék
Több mint 150,000 termék